DİYETTE ÇİKOLATA YENİLEBİLİR Mİ?

Tamam, sağlıklı bir diyetin parçası olamaz. Özellikle bu durum Tip 2 diyabet hastası insanlar için en can alıcı noktadır. 
Bu çikolatasız yaşamı az da olsa hafifletecek bazı piyasa önerileri bulunmaktadır. Diyabetik çikolatalar... Peki bu ürünler ne kadar sağlıklı? Değerlensirmemiz gereken tek şey şeker hissi olmamalı diye düşünüyorum. Katkılar ( Emülsifiyerler, Aromalar, Dolgu Maddeleri, Renklendiriciler v.b. ) ne kadar sağlıklı ya da ne gibi yan etkileri var?
Şeker ikamesi olarak kullanılan bileşenlere ve bunların yan etkilerini kısaca bir göz gezdirelim:

Plamil No Added Sugar Milk Chocolate


x

£2,75 / 80 gram bar
Çikolata özlemini giderebilir.Laksatif (Barsak yumuşatıcı, ishal yapıcı. Barsağın atım işlemini hızlandıran maddelerdir.) bir madde olan Xylitol içermektedir.

İçindekiler: Şeker Kamışı (%36,5)(Xylitol), Kakao yağı, Pirinç Tozu (%16,3), Kakao Kitlesi, Emülgatör ( Soya Lesitini), Doğal Vanilya Aroması.






100 gram sütlü çikolata besin değerleri:





Boots No Added Sugar Belgian chocolate 

£2,00 / 100 gram bar
Genel tadım yorumları pek iç açıcı olmadığı yönünde :( 'Aşırı tüketim müshil etkisi yaratabilir. ' uyarısı taşıyor.
İçindekiler: Kakao Kütlesi, Tatlandırıcılar (Laktitol, Aspartam, Asesulfam K), İnulin, Kakao Yağı, Emülgatör (Ayçiçeği Lesitin), Tatlandırıcı.







100 gram sütlü çikolata besin değerleri:





Thorntons no added sugar diabetic milk chocolate

£1,65 / 75 gram bar
'Aşırı tüketim müshil etkisi yaratabilir. ' uyarısı taşıyor. Dünya katkı yer alıyor.
İçindekiler: Tatlandırıcılar (Maltitol, İzomalt), Kakao Kitlesi, Kakao Yağı, Bitkisel Yağ, Tam Yağlı Süt Tozu, Krema (Süt), Kakao Tozu, Nişasta, Emülgatör (Soya Lesitini-E471),  Süt Yağı, Gliserol, Tuz, Jelleştirici Ajan (Pektin), Asetik asit, Doğal renklendirici (Antosiyanin), Asit düzenleyici (Sodyum Sitrat).






100 gram sütlü çikolata besin değerleri:




Balance Stevia No Added Sugar Milk Chocolate

£4,2 / 85 gram bar
Gerçek çikolataya diğerlerine göre daha yakın bir ürün. Laksatif etki yaratması muhtemel görülmektedir. Stevia bitki olarak değil, rafine edilmiş öz olarak kullanılmaktadır.
İçindekiler: Kakao Yağı, Lif ( İnülin), Tam yağlı süt tozu, Kakao Kitlesi, Yağsız süt tozu, Bitkisel Yağ, Maltitol, Emülgatör (Soya Lesitini), Steviol Glikositler, Doğal Aromalar.



100 gram sütlü çikolata besin değerleri:

Yorumlar

Popüler Yayınlar