ŞEKER İKAME MADDELERİ

Avrupa ve Amerika' da gıda üreticileri, şeker ikame maddeleri özele üstünde durmuşlardır. Bunun en önemli sebeplerinden bazıları:
-Şeker intoleransı, Diyabet,...v.b.
-Çürüklerin azaltılması ( Diş Dostu )
-Kalori alımının azaltılması
Bir çok ülkede kullanılan şeker ikame maddeleri için farklı gıda standatları ile düzenlemişlerdir.
Bazı şeker ikame maddeleri:
Geleneksel olarak,  diyabetik insanlar için çikolatada sükroz yerine fruktoz  kullanılır. Şeker alkolleri, sindirim üzerinde müshil bir etkiye sahip olabilirler. Avrupa'da >% 10 olan içerikler etiketlerde belirtilmelidir.
Şeker ikame maddelernin çoğu, sükrozdan daha düşük bir tatlılığa sahiptir. Sakarin, siklamat, asesülfam, aspartam ve diğerleri gibi suni tatlandırıcılarla dengelenebilir.
Soğutma efekti, maddenin ağızda sukroz ile ilgili olarak suda çözülmesi için gereken ısı miktarını tarif eder.
Şeker ikame maddelerinin sukroz yerine çikolatada kullanımı genellikle sürecin uyarlanmasını ister.

Yorumlar

Popüler Yayınlar