SUGAR BLOOM ( ŞEKER ÇİÇEKLENMESİ )

Sugar Bloom ( Şeker Çiçeklenmesi )


Resim-1: Su kontaminasyonu gerçekleşmiş bir çikolatada şeker çiçeklenmesi
Sebepler:
-Çikolatada hava kabarcığının olması.
-Çıplak elle dokunma.

-Paketleme yapım bölümünün sıcak olması ve terleme.
-Sisteme su kontaminasyonu
-Su aktivitsinin yüksek olması
-Sıcak soğuk şok uygulamaları
Önleme Yolları:
-Vibrasyon süresi ve sürekliliği arttırılmalı.
-Çikolatanın kalıptan çıkarılması ve paketlenmesi sırasında eldiven kullanılması.
-Paketleme bölümünün sıcaklığı,çikolatanın tünelden çıkış sıcaklığına yakın olmalıdır.±1-2 ˚C fark olabilir.


Yorumlar

Popüler Yayınlar