SUGAR BLOOM ( ŞEKER ÇİÇEKLENMESİ )
Sugar Bloom ( Şeker Çiçeklenmesi )
Sebepler:
![]() |
Resim-1: Su kontaminasyonu gerçekleşmiş bir çikolatada şeker çiçeklenmesi |
-Çikolatada hava kabarcığının
olması.
-Çıplak elle dokunma.
-Paketleme yapım bölümünün
sıcak olması ve terleme.
-Sisteme su kontaminasyonu
-Su aktivitsinin yüksek olması
-Sıcak soğuk şok uygulamaları
Önleme Yolları:
-Vibrasyon süresi ve
sürekliliği arttırılmalı.
-Çikolatanın kalıptan
çıkarılması ve paketlenmesi sırasında eldiven kullanılması.
-Paketleme
bölümünün sıcaklığı,çikolatanın tünelden çıkış sıcaklığına yakın olmalıdır.±1-2
˚C fark olabilir.
Yorumlar
Yorum Gönder